1 miljoen gebruikers: ontdek de mogelijkheden van het Plus-account!

10 februari 2017 | Categorie: Tuinontwerp , garDsign®-nieuws , Functionaliteiten

Online tuin ontwerpen met een 3D tekenprogramma? Op Tekenjetuin.nl kan dat! Met een gratis account kan je al hele gedetailleerde ontwerptekeningen creëren waarmee je zelf en eventueel je aannemer, een heel goed beeld krijgt van hoe je ideeën er in de werkelijkheid uit moeten komen te zien. Met een Plus Account kan je het tuinontwerpen naar een nog hoger niveau brengen. Dit account heeft namelijk een aantal handige extra opties:

  • Meerdere tekeningen opslaan
  • Zon- & schaduwweergave in 3D
  • Oppervlakte aanpassen

Meerdere tekeningen opslaan

Misschien heb je meer dan één design voor je tuin in gedachten en vind je het moeilijk om te kiezen? Dan is het erg fijn als je al die ideeën uit kunt werken. Zo kun je ze naast elkaar leggen en een weloverwogen keuze maken. Misschien kies je uiteindelijk wel voor een combinatie van elementen uit de verschillende ontwerpen! Maar, ook als je een grote tuin hebt, met verschillende delen, is het veel handiger als je van elk deel een eigen tekening kunt maken en opslaan. Het is dan veel gemakkelijker om het overzicht te houden: over de werkzaamheden, kosten etc. Het biedt je daarnaast ook de mogelijkheid om de klus in verschillende fasen te ‘knippen’.

Zon- & Schaduwweergave in 3D

Licht en schaduw zijn belangrijke factoren voor een tuin. Wil je bijvoorbeeld graag vaak in de zon kunnen zitten op je terras? Kies dan, voor zover mogelijk, een positie die uitkijkt op het zuiden. Ook voor het groen is de hoeveelheid licht van groot belang: sommige planten zijn schaduwliefhebbers en andere kunnen niet zonder een bepaald aantal uren zon. Dit wordt nog dubbel zo belangrijk wanneer je een moestuin hebt. Zo worden veel fruitsoorten niet echt lekker zoet als ze niet voldoende zon krijgen. Kortom, de werking van het licht speelt een grote rol! Met een Plus Account ben je in staat om in 3D de lichtval te bekijken op elk tijdstip van de dag. Dat geeft inzicht in welke plaatsen wel of niet geschikt zijn voor elke plantsoort en biedt je de mogelijkheid om meer of minder beschutting tegen de zon in je ontwerp te verwerken, zoals door middel van de aanplant van een boom of de plaatsing van een heg of schutting. Je kunt je tekening draaien en kantelen en op die manier is het mogelijk om elk plekje van je tuin te zien en te beoordelen. Wil je meer uitleg? Bekijk dan even de video ‘Van tuinontwerp naar 3D simulatie’ en de video ‘Extra opties met een Plus Account’.

 

Aanpassen van het oppervlakte

Soms is het nodig om je ontwerp te veranderen. Dit kan komen doordat je iets verkeerd hebt opgemeten, of door een wijziging in je tuin waardoor de plattegrond ook veranderd is. In het Plus Account is dat geen enkel probleem. Rechtsboven in je scherm klik je op ‘menu’ en vervolgens kies je voor de optie ‘aanpassen’. Er verschijnt dan een pop-up schermpje dat het mogelijk maakt om het canvas aan te passen. Je kunt daar aangeven of er al dan niet meer of minder ruimte moet komen aan de boven-, onder-, linker- of rechterzijde. De aangepaste versie kun je als nieuwe tekening opslaan als nieuw ontwerp of met een sjabloon.

Je profiel

In je profiel kun je al je tekeningen en versies daarvan terugvinden. Bij elke tekening staat weer een keuzemenu dat het je mogelijk maakt om verder te tekenen, te printen, kopiëren of te delen ter inspiratie. En open je de tekening, dan kun je weer gebruik maken van alle opties van het tekenprogramma, waaronder de 3D simulatie. Het is erg leuk om dankzij het Plus Account van Tekenjetuin je ‘hersenspinsels’ daadwerkelijk voor je te zien: als professioneel ontwerp waarmee je aan de slag kunt. Succes verzekerd!

1 miljoen gebruikers

Gisteravond rond de klok van half negen hebben wij de 1 Miljoenste gebruiker mogen verwelkomen van de garDsign-tool. Om dit te vieren hebben wij de gebruikers rond dit tijdstip verblijdt met een gratis Plusaccount, maar we willen dit aan nog 10 mensen cadeau doen! Stuur het e-mailadres waarmee je het Tekenjetuin-account hebt aangemaakt naar service@gardsign.com, deel dit bericht op Facebook en wie weet ben jij de gelukkige winnaar!